Basia
Basia
  6 April 2011 (pierwszy post)
Krótko i na temat - tytuły ostatnio obejrzanych filmów plus ew. wrażenia po ich zobaczeniu ;)
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  16 April 2014
Witaj w klubie - gra aktorska świetna ale co do samego filmu czegoś mi zabrakło
kolejny odcinek gry o tron
Psyche30
Psyche30
  16 April 2014
..............
SnapPhotographyArt
SnapPhotographyArt
  17 April 2014
Polecam serdecznie film "Beginners". Niedawno obejrzałem i wywarl na mnie duże wrazenie, piekna, melancholijna opowieść o poszukiwaniu siebie i odnajdywaniu się w swiecie, w zyciu.
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  19 April 2014
Iceman: Historia mordercy - polecali mi ten film i się nie zawiodłem, dobry dobry d83ddc4d
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  19 April 2014
Kamienie na szaniec - Za czaso szkolnych czytalam ksiazke i musze przyznac, ze zupelnie inaczej sobie wyobrazalam calosc wydarzen... Ogladajac nie odczulam klimatu tamtych czasow... Takie dosc mocno wspolczesne spojrzenie na historyczne wydarzenia...
NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  20 April 2014
Closed Circut (Układ, 2013) - zawsze jakaś odskocznia od strzelanek, wyścigów i karateków. Bardziej polityczny i ogólnie do obejrzenia.
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:
Psyche30
Psyche30
  20 April 2014
300 początek imperium - taaakie oczekiwania po moich najukochańszych 300 a tu tak sobie...
Earth
Earth
  21 April 2014
Ondskan. Miałam ochotę na skandynawskie kino i padło na historię z lat chyba 50, o chłopaku, który doświadcza przemocy domowej i z powodu agresywnego zachowania zostaje wyrzucony ze szkoły. Trafia do prywatnej szkoły z internatem gdzie panują "szczególne" zasady i tam się rozgrywa właściwa historia. Ciekawy, mam wrażenie, że kiedyś go już oglądałam.

Gra o Tron. Muszę przeczytać książki jeszcze raz, bo ledwo co kojarzę postać Oberyna, ale ta jego serialowa kreacja... nie wiem co w nim jest takiego intrygującego. :D Poza tym, w serialu lubi siusiaki a w książce nie pamiętam takiego wątku :D

Downton Abbey. Brytyjski serial dla wsłuchania się w brytyjski akcent :d Zamierzam przejść powoli na angielskie napisy.
kuba92762
kuba92762
  26 April 2014
Niesamowity Spiderman 2 - Moim zdaniem troszkę słabsza niż pierwsza, ale ciągle lepsza niż te z Maguire'm. Fajna muzyka, genialne dialogi (humor w tym filmie jest miażdżący), lepsi wrogowie, ale troszkę za dużo samego w sobie gadania. 7/10 daję, ale jeśli chodzi o filmy o superbohaterach, to ja ciągle dzieckiem jestem No i wszyscy zwróccie uwagę na http://www.filmweb.pl/person/Dane+DeHaan-918560 tego ziomka. Jeden z najlepszych aktorów młodego pokolenia. Za paredziesiąt lat będą o nim mówić - wybitny.
Earth
Earth
  6 May 2014
Kanojo to Kanojo no neko - Their standing points. Krótkometrażówka z perspektywy kota. Bardzo fajna. :)

Sharknado. Film, który skomentowałam jako "nie wiem jak go ocenić". Jest tak beznadziejny a oglądało go się bardzo fajnie. :D

The Room. Identyko co powyżej. Tu dodatkowo dochodzi niewiarygodna gra aktorska, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie. :D

Yuma. Całkiem ciekawy, akurat bardzo bliska mi tematyka, choć w dalszej części filmu już przestałam ogarniać o co chodzi i czemu ludzie robią rzeczy, które robią.

Good Luck Chuck. Komedia romantyczna z Jessicą Albą. Bardzo mi się podobała o dziwo, choć nie przepadam za tym typem filmów. :ninja:

Valentine's Day. Też komedia romantyczna, trochę słabsza, ale dała radę.
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  7 May 2014
Meskie sekrety - taki sobie
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  7 May 2014
Pompeje - fajne efekty :)
Earth
Earth
  7 May 2014
Jacek
Jacek: blbbl

Wracaj tu bo nie wiem czo oglądać.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 May 2014
Połączenie - Halle Berry jako operatorka linii alarmowej jest "świadkiem" morderstwa dziewczyny która do niej dzwoniła
przechodzi traumę i kiedy po paru miesiącach wraca do pracy - pech chcę że ponownie musi walczyć o życie kobiety króra się do niej dodzwonia - take se

Droga w przeszłość - film - pilot -- dochodzi do wielkiej tragedii - terroryści detonują atomówkę w NY ( chyba) po tym zdarzeniu jakaś tam agencja ma pomysł by wysłac w czasie ekipe by temu zapobiec - cos w klimacie Deja vu - film słaby = serial nie powstał

Trener bardzo osobisty - Gerard Butler - jako były piłkarz wraca w rodzinne strony i próbuje naprawić stosunki ze swoim małym synkiem i była żona - dodatkowo zostaje trenerem piłkarzy - juniorków i staje sie celem młodych matek - ujdzie

40 lat minęło - - poznajemy dalsze losy małżeństwa znanego z filmu Wpadka ( ale nie tej pary Heigl i Setha ) - kończą 40 i wpadaja w kryzys wieku średniego - takie tam

Tajemnica Zielonego Królestwa - animacja twórców Epoki Lodowcowej - dziewczyna M.K. przyjeżdża do swojego ojca który ma opinie szalonego naukowca latajacego całymi dniami po lesie w poszukiwaniu jakiś stworków -- sceptyczna z początku Mary nagle trafia w sam środek wojny i będzie musiała uratowac Matkę Naturę - całkiem fajne

Mała Miss - bardzo dobry film - poznajemy rodzinkę - w skrócie rodzinke poebów :P
ojciec - doradza jak być zwycięzcą i we wszystkim widzie metode 7 kroków
matka - ciągfle stara sie znaleźć spsób na frustrację męża któremu nie idzie z doradzaniem bycia zwycięzcą
wujek - chyba gej i niedoszły samobójca
dziadek - erotoman - wywalony z domu starców za posiadanie narkotyków
syn - jakies emo - nienawidzi całego świata i ludzie - nie odzywa sie do nikogo - porozumiewa sie kartka i długopiserm
córka - tytułowa mała miss - ma 7 lat i bardzo chce wygrac konkurs miss - w regionalnym zajmuje II miejsce ale i tak kwalifikuje sie na jakiś ogólno krajowy konkurs
problem w tym że jest on kawał drogi od domu i po przemysleniu różnych opcji - cała rodzinka pakuje sie w statrego "Ogórka" i jada na konkurs - cała podróż oczywisćie ta pasmo przeróżnych zdarzeń

polecam

Kraina Tygrysów - Collin Farell jako żołnierz - trafia wraz z oddziałem do Krainy Tygrysów - jest to obóz szkoleniowy gdzie szkoli sie wojaków przed wysłaniem ich do Wietnamu - niestety Collin nie za bardzo widzi sens tej wojny i utrudnia życie przełożonym oraz buntuje innych by nie jechali na wojne - dobry

plus seriale

7 sezon Californication
najnowsze odcinki - Chirurgów , Teorii... , Pamiętników i Gry o Tron

oraz z nowych zacząłem oglądać

Dracule oraz Salem
...Ignorance is bliss...
BujajacaWoblokachh
BujajacaWoblokachh
  8 May 2014
Snowpiercer - warty ogladniecia